Home » , , , , » ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Τηρούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας!» 800.000 € για το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Τηρούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας!» 800.000 € για το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 | 3:15:00 μ.μ.

800.000 € για την ανάπλαση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο 

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Τηρούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας!» 

 Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου που πραγματοποιήθηκε στο π. Δημαρχείο Ταύρου, τη Δευτέρα στις 11 Ιουνίου, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η μελέτη της ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, ενός έργου πρώτης προτεραιότητας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση στο Πάρκο με τη δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, προϋπολογισμού 800.000 €. H χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής. 

Θα ακολουθήσει κι άλλη παρέμβαση, προϋπολογισμού 570.000 € για το έργο, που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της ανάπλασης. 

Οι προβλεπόμενες εργασίες της Α΄φάσης αφορούν: 

• Αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης επί του υφιστάμενου τοιχίου από μπετό επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, 

• Διάστρωση της επιφάνειας επέμβασης με κηπιαίο χώμα, σημειακές εκσκαφές-διαμορφώσεις όπου χρειάζεται, προκειμένου να επιτευχθούν οι επιθυμητές στάθμες της τελικής επιφάνειες . 

• Χάραξη των χώρων του πάρκου, μονοπατιών, παρτεριών, με ηλεκτρονικά τοπογραφικά όργανα προς εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης. 

• Υπογειοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού. 

• Κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του πάρκου, κατ΄ επέκταση του υπάρχοντος. 

• Διαμόρφωση των χώρων των μονοπατιών με την τοποθέτηση των κρασπέδων εγκιβωτισμού. 

• Διαμόρφωση της υποδομής των χώρων και των μονοπατιών με τη διάστρωση του ασυμπίεστου υλικού όπου απαιτείται και σε συνέχεια των κατασκευαστικών λεπτομερειών και των σχεδίων της αρχιτεκτονικής μελέτης. 

• Χάραξη του εσωτερικού χώρου της παιδικής χαράς, 

• Κατασκευή ελαστικών δαπέδων ασφαλείας στο χώρο της παιδικής χαράς. 

• Τοποθέτηση πέργκολας και τριών διαφορετικών τύπων καθιστικών. 

• Ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών ύψους 3μέτρων. 

• Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου και των μονοπατιών με πορώδεις μαλακές επιφάνειες από πατημένο επεξεργασμένο χώμα τύπου ‘κουρασάνι’, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. 

• Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου με βότσαλο και χαλίκι, γαρμπίλι, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. 

• Τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων στο χώρο της παιδικής χαράς σε συνέχεια τη μελέτης. 

• Διαμόρφωση των παρτεριών φύτευσης και κατασκευή ξύλινων κρασπέδων. 

• Τοποθέτηση μεταλλικών ταμπελών περιήγησης και ξενάγησης στο χώρο. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Όπως είχαμε εξαγγείλει με τον 5ετή σχεδιασμό και προγραμματισμό μας, προχωρούμε με σημαντικές παρεμβάσεις για την πόλη μας. Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας για τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων. Οι συστηματικές ενέργειές μας για την αναβάθμιση του Πάρκου και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σχεδιάζουμε, ωριμάζουμε και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτό εκτιμούν οι πολίτες γι αυτό και μας τιμούν και μας εμπιστεύονται. Την εμπιστοσύνη αυτή την ανταποδίδουμε με έργο». 

Από το Γραφείο Τύπου
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...