Home » » Εισήγηση Ανδρέα Ευθυμίου: Παρουσίαση έργων του Ταύρου

Εισήγηση Ανδρέα Ευθυμίου: Παρουσίαση έργων του Ταύρου

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 11:00:00 π.μ.


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (11/6) η παρουσίαση της ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου η οποία έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του π. Δημαρχείο Ταύρου. Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ξεκίνησε την παρουσίαση με την εισήγησή του στην οποία ανέφερε τα εξής. ...

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες στον Ταύρο και στο  Μοσχάτο,

Παρόλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, τους μειωμένους πόρους της Αυτοδιοίκησης  αλλά και την κοινωνικοοικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας  όλα αυτά τα χρόνια, ο Δήμος μας διαθέτει στέρεες βάσεις και υλοποιεί σταδιακά ένα μακρόπνοο σχεδιασμό με ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει,  η σημερινή είναι μία σημαντική ημέρα καθώς θα σας παρουσιάσουμε την μελέτη που αφορά το έργο με θέμα την ανάπλαση πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο με δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, προϋπολογισμού 800.000€.

Το συγκεκριμένο έργο, έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας  και, επίσης, είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2018 και χρηματοδοτείται για την κατασκευή του.

Το πρώτο, λοιπόν, που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο Δήμος μας διεκδικεί. Διεκδικεί και επιτυγχάνει επωφελείς συνεργασίες με το Κεντρικό κράτος και με την Περιφέρεια Αττικής για το καλό της πόλης. Το έργο της ανάπλασης του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων το είχαμε θέσει ως έργο πρώτης προτεραιότητας στη Διοίκηση της περιφέρειας και βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο για να ξεκινήσει το έργο.

Ο στόχος μας είναι να αποκτήσει ο χώρος μία δική του φυσιογνωμία και χαρακτήρα.

Ένας δημόσιος χώρος περισσότερο λειτουργικός και φιλικός στους πολίτες, με μεγαλύτερη ανάδειξη των στοιχείων  του φυσικού περιβάλλοντος του πάρκου.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της Κοινότητας Ταύρου.

Το πάρκο θα γίνει πιο ελκυστικό με την ενοποίηση χώρων, με αισθητικές παρεμβάσεις, με μικροκλιματικές ενέργειες και θα δημιουργηθεί  ένα  ευχάριστο περιβάλλον στο εσωτερικό του με διαφορετικές και ήπιες χρήσεις.

Είμαι υπερήφανος για τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Αποδέχομαι ότι έχουμε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και λειτουργούμε σε ένα ιδιαίτερα ανελαστικό θεσμικό πλαίσιο με καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια. Όμως, επιμένω να έχουμε και έχουμε μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις.

Τα αναλυτικά τεχνικά στοιχεία θα τα παρουσιάσει στη συνέχεια η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών η οποία έχει και το συντονισμό του έργου, σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιάννη Σάββα, με τον Αντιδήμαρχο Ταύρου και την τοπική κοινότητα Ταύρου.

Λίγο πριν ολοκληρώσω την παρέμβασή μου θέλω να σας πω ότι με συνέπεια υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.
Σχεδιάζουμε, ωριμάζουμε, υλοποιούμε.
Έτσι τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και έτσι θα συνεχίσουμε.

Με τη σημερινή ευκαιρία θέλω να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συμπολίτες μας ότι σε ό,τι αφορά το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων δεν περιοριζόμαστε σε αυτή την παρέμβαση. Θα ακολουθήσει παρέμβαση προϋπολογισμού 570.000 €, έργο το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της Ανάπλασης.

Θα  ήθελα, επίσης, να σας αναφέρω ενδεικτικά και μόνο μερικά από τα έργα που πραγματοποιούμε ή έχουμε υλοποιήσει αυτή την περίοδο στη Δημοτική Ενότητα Ταύρου:

Πλατεία Λαού: Πραγματοποιούμε την προμήθεια και εγκατάσταση του αστικού εξοπλισμού της πλατείας, προϋπολογισμού 74.026€. Παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες της υπηρεσίας πρασίνου και από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Διαμόρφωση κόμβων: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για τη διαμόρφωση: του κόμβου 25ης Μαρτίου, Αναξαγόρα, Αγ. Σοφίας και κόμβου Χρ. Σμύρνης , Επταλόφου, Κορυζή, όπως και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή  Εσταυρωμένου. Υπογράφεται η σύμβαση και υλοποιείται η διαμόρφωση των κόμβων προϋπολογισμού 150.000€
Οικόπεδο Πασά: Δημοπρατούμε τη διαμόρφωση σε  χώρο πρασίνου με θέσεις στάθμευσης, διαμόρφωση τμήματος οδού Χρ. Σμύρνης και οδού Θεσσαλονίκης σε ήπιας κυκλοφορίας με αναβάθμιση του χώρου του σταθμού ΗΣΑΠ, ανακατασκευή υπαίθριων χώρων στάθμευσης (πράσινο, ηλεκτροφωτισμός) προϋπολογισμού 370.000€. Σε επόμενη συνεδρίαση θα παρουσιάσουμε την μελέτη.

Πράσινο σημείο στο Δήμο μας: Είμαστε ο πρώτος Δήμος που λειτουργεί το πράσινο σημείο.

Εντός του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων: Διαμορφώσαμε το χώρο έμπροσθεν του ΣΙΝΕ ΜΑΣΚΩΤ και της κύριας εισόδου. Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ένα Πάρκο που λειτουργεί με ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας με υποδειγματικό τρόπο, υποδέχοντας πάνω από 10.000 μαθητές,   κατασκευάστηκαν w.c για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας του χώρου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του πάρκου  (διαγραμμίσεις , σήματα οδικής κυκλοφορίας, καθαρισμό μονοπατιών. Προχωρήσαμε στη Νομιμοποίηση (Ν.4178/13) και εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας- έκδοση  πιστοποιητικού πυρασφάλειας όπως και έκδοση άδειας λειτουργίας του «Σινέ Μασκώτ». Προχωρήσαμε στη Νομιμοποίηση(Ν.4178/13) του αναψυκτήριου με την απομάκρυνση σαθρών πρόσθετων κατασκευών, το οποίο και ενοικιάστηκε.


Στο Γήπεδο Χ. Παυλίδης (Άγιαξ). Πραγματοποιήσαμε την αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα και την επισκευή περίφραξης, προϋπολογισμού 320.000€

Στο γήπεδο «Σ. Γιαλαμπίδης» (Φωστήρας) Πραγματοποιήσαμε την ολική ανακατασκευή του χλοοτάπητα και του αποστραγγιστικού δικτύου προϋπολογισμού 200.000€

Στα παραπάνω γήπεδα πραγματοποιήσαμε  την προμήθεια των υλικών για αντικατάσταση- συντήρηση των κερκίδων ποδοσφαίρου προϋπολογισμού 100.000€ για την ασφαλή χρήση των κερκίδων και την έκδοση βεβαίωσης στατικής επάρκειας, εργασία που ήδη ξεκίνησε. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην μερική αντικατάσταση μεταλλικών στοιχείων 10βάθμιας κερκίδας- καθισμάτων (νέα μεταλλικά δάπεδα, προστατευτικά κιγκλιδώματα, κλιμακοστάσια) για την ασφαλή χρήση με την απαιτούμενη στατική επάρκεια.

Πραγματοποιούμε την ανάπλαση στην παιδική χαρά της οδού Αναξαγόρα, προϋπολογισμού 235.000 €, με μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και χρήματα της Περιφέρειας.

Υποβάλλαμε πρόταση στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ για την αναβάθμιση 10 παιδικών χαρών στη Δημοτική Ενότητα Ταύρου, συνολικού προϋπολογισμού 217.000 €, εκ των οποίων ουσιαστικά τα μισά χρήματα αφορούν τον Ταύρο.

Υποβάλλαμε πρόταση στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ για την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων, συνολικού προϋπολογισμού 198.000€, ποσό το οποίο αφορά και τα σχολεία του Ταύρου.

Αναθέσαμε την μελέτη του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού το οποίο θα λειτουργήσει στη Δημοτική Ενότητα Ταύρου. Στο επόμενο διάστημα θα γίνει η πρώτη παρουσίαση.

Ταυτόχρονα, διεκδικήσαμε και πετύχαμε μεγάλες παρεμβάσεις όπως:
Πειραιώς: Τη συμμετοχή μας στην πρόταση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Αστικής Αρχής «ΟΧΕ Δήμος Αθηναίων-ΕΑΤΑ» εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και έχοντας ως στόχο την ένταξη της κατασκευή του ΚΑΠΗ στην Τιμοθέου Ευγενικού καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του π. Δημαρχείου Ταύρου. Οι παρεμβάσεις του προγράμματος, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων αφορούν την ευρύτερη περιοχή της οδού Πειραιώς  με στόχο να αναδειχθεί σε λεωφόρο Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Πολιτισμού και Δημιουργικότητας.

Χαμοστέρνας: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ την κατασκευή του νέου αγωγού που ολοκληρώνεται, για τη λύση του προβλήματος της συσσώρευσης υδάτων στην περιοχή κόμβου διασταύρωσης Πειραιώς και Χαμοστέρνας.

Προαστιακός: Επιμένουμε στη διεκδίκηση για την υπογειοποίηση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Ταύρο προκειμένου να εμποδίσουμε την τριχοτόμηση της περιοχής και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Πετύχαμε τη διακοπή της τοποθέτησης ηχοπετασμάτων, διεκδικώντας την απομάκρυνσή τους.

Δημοπρατείται ο αγωγός  όμβριων ο οποίος θα εκβάλλει στον Κηφισό ποταμό, θα διέρχεται από την οδό Ολύμπου και θα συνεχίσει στην οδό Θεσσαλονίκης με πορεία προς την οδό Πειραιάς και κατάληξη στην Χρ. Σμύρνης στον Ταύρο.Το έργο που έχει παραχθεί είναι πολύπλευρο σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων με βασικό γνώμονα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Κάθε μέρα είναι ημέρα προσφοράς και δράσης προς τον πολίτη. Παλεύουμε με σχεδιασμό και πάθος, χωρίς εντυπωσιασμούς και μεγάλα λόγια με σκοπό  να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πολιτών και στις ανάγκες της περιοχής.
Στο σημείο αυτό να αναφερθώ στις πρόσφατες εκδηλώσεις που έγιναν στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, εκδηλώσεις που αγκαλιάστηκαν από τους πολίτες του Ταύρου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους που εργάσθηκαν για αυτή τη μελέτη, ιδιαίτερα τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Σάββα και τη διευθύντρια των ΤΥ Μαρία Γιαννικουρή.

Σας ευχαριστώ για την αποψινή συμμετοχή σας.
Δίνω το λόγο στη διευθύντρια των ΤΥ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...