Home » , , , » "ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΝΤΕΣ" Θεατρικη Παραστάση απο το Εργαστήριο "ΘΕΣΠΙΣ"

"ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΝΤΕΣ" Θεατρικη Παραστάση απο το Εργαστήριο "ΘΕΣΠΙΣ"

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 | 1:01:00 μ.μ.

Παράλληλη εκδήλωση στο Μαθητικό φεστιβάλ Μοσχάτου - Ταύρου 2018, από το Εργαστήριο Τέχνης και Λογού "ΘΕΣΠΙΣ"

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Διονυσίου Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο), ώρα έναρξης 19:00΄, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Θεατρική παράσταση - σατυρικό έργο:  "ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΝΤΕΣ" βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Λουκιανού. Ένα πρωτότυπο έργο σε πρώτη παγκόσμια εμφάνιση, διασκευασμένο ειδικά για παιδιά και νεανικό κοινό, αλλά κατάλληλο και για ενήλικες.

Θεατρική διασκευή  - διάλογοι : Κλήμης Γεωργιος.
Σκηνοθετική Επιμέλεια : Ομάδα "ΘΕΣΠΙΣ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου «ΘΕΣΠΙΣ» ανακοινώνει το πρόγραμμα των θεατρικών εκδηλώσεων του για το καλοκαίρι του έτους 2018, όπου σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, δίδοντας την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν επί σκηνής το έργο «ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΝΤΕΣ» (βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Λουκιανού) το οποίο κυμαίνεται σε εύθυμη ατμόσφαιρα και είναι εμπλουτισμένο με σατιρικούς διαλόγους. 

Το έργο διασκευάστηκε κατάλληλα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή. Πέρα από το διδακτικό του περιεχόμενο το έργο είναι κατάλληλο για όλους. 

Η θεατρική διασκευή και οι διάλογοι είναι του Γεωργίου Κλήμη (Ιστορικός-Πολιτισμολόγος-Συγγραφέας) και η σκηνοθετική επιμέλεια του Πάνου Καλογρίδη. 

Υπόθεση: Ο Λουκιανός εμφανίζεται μέσα σε ένα διδακτικό/κωμικό μοτίβο και αφού δημιουργεί το ανάλογο σατιρικό κλίμα παρουσιάζει τον Χάροντα να αφυπνίζεται από ένα αίσθημα περιέργειας που θα κινητοποιήσει τον εσωτερικό του κόσμο να αποκτήσει την γνώση για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Μετά από πολλές βασανιστικές σκέψεις, ο Χάροντας πήρε την απόφαση, μαζί με τον βοηθό του, να αφήσει το πλοιάριο και να γίνει για πρώτη φορά ταξιδευτής. Αφού εγκατέλειψε το σκοτεινό βασίλειο του Άδη ανέβηκε στον κόσμο των θνητών για να διαπιστώσει προσωπικά τι επικρατεί μιας και μέχρι τώρα μόνο τις γκρίζες σκιές των ανθρώπων είχε συναντήσει. Εκεί τον καλοδέχονται οι Νύμφες του θεού Ερμή και αμέσως κυριεύεται από μια δόση ζεστασιάς που τον μεταμορφώνει σε έναν άχρονο παρατηρητή. Μέσω της ορθής λογικής προσπαθεί να κατανοήσει τα παράλογα της καθημερινής ζωής των θνητών και προσπαθεί όχι μόνο να επέμβει αλλά να θέλει να διορθώσει κιόλας, τα κακώς κείμενα, ώστε οι άνθρωποι να αλλάξουν νοοτροπία. Όσο όμως και να προσπαθούν οι Νύμφες να του υπενθυμίζουν ότι αυτό απαγορεύεται, τόσο η κατάσταση της ψυχικής έντασης του μεγαλώνει, ιδιαίτερα όταν διαπιστώνει την αλαζονεία των ισχυρών και τον πόνο των αδυνάτων μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικών διαταραχών και ανισοτήτων που οδηγεί στην διαχρονική ματαιοδοξία. Εκεί που καταλήγει, απογοητευμένος, κατανοεί ότι δύσκολα θα μπορούσε αλλάξει μια παγιωμένη κατάσταση, αφού οι περισσότεροι θνητοί το μόνο που επιθυμούν σε κάθε πράξη του βίου τους είναι μόνο ο υλικός πλούτος και το προσωπικό όφελος χωρίς κανένα ηθικό φραγμό. 

 Όμως….. οι θνητοί ποτέ δεν υπολογίζουν ό,τι κάποια στιγμή θα τα χάσουν όλα….. και εκεί….. τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο ταξιδευτής….. 

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου και Θησείου, Άλιμος), ώρα έναρξης 20:30΄, υπό την αιγίδα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αλίμου - (*Αντί εισιτηρίου, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου) 

 Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Διονυσίου Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο), ώρα έναρξης 19:00΄, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη - πίσω από την κεντρική πλατεία Ρέντη), ώρα έναρξης 21:00΄, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη 

Διανομή: 
Πάνος Καλογρίδης (Ταξιδευτής) 
Γαλάτεια Παρασκευοπούλου (Νύμφη του θεού Ερμή Α΄) 
Beatrice Andreotti (Νύμφη του θεού Ερμή Β΄) 
Γεώργιος Κλήμης (Λουκιανός και Κροίσος) 
Θανάσης Νινιός (Συνοδός Ταξιδευτή) 
Αδάμ Κυργοτάσης (Σόλων) 
Tina Grieco (Συνοδός του θεού Ερμή) 
Ηλίας Βουνισέας (Αξιωματικός) 
Δημήτρης Λιονέτης (Οπλίτης) 

Συντελεστές: 
 Θεατρική Διασκευή-Διάλογοι: Γεώργιος Κλήμης 
 Σκηνοθετική Επιμέλεια: Πάνος Καλογρίδης 
 Εικαστική Παρέμβαση-Σκηνικά: Εξηκίας Τριβουλίδης (http://www.exsekias.gr) - Βασίλης Γιαννακός (http://vgiannakos.blogspot.gr) 
 Δημιουργία Θεατρικών Κουστουμιών: Αντώνης Χουρής, atelier: Μικράς Ασίας 29, περιοχή Γουδή, Αθήνα 
  Μουσική Επένδυση: Πάνος Καλογρίδης 
 Γραφικά: Γεώργιος Κλήμης 
 Φωτογραφίες: Christos Snow 
 Video: Γεώργιος Παπαθανασόπουλος (giorgospapathanasopoulos@gmail.com) 

Ιστοσελίδα του θεατρικού εργαστηρίου: http://theatrical-thespis.emyspot.com 

Email: theatrical.thespis@gmail.com 

Κανάλι YouTube: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ''ΘΕΣΠΙΣ''
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...