Home » , , , » Ο Ταύρος γιορτάζει την Παναγία την «Ταυριώτισα» (πρόγραμμα)

Ο Ταύρος γιορτάζει την Παναγία την «Ταυριώτισα» (πρόγραμμα)

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 | 1:00:00 μ.μ.

Η πόλη του Ταύρου πανηγυρίζει τη Σύναξη της Παναγίας της "Ταυριώτισας" την Τετάρτη 1 Αυγούστου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ταύρου!

Η θαυματουργή εικόνα της «Ταυριώτισας» μεταφέρθηκε εκ Μικράς Ασίας το 1922. Κατά την περίοδον τής  Εθνικής μας τραγωδίας. Συντηρηθεισα προσφάτως (1η Αυγούστου 2007).  Ή 1η Αυγούστου καθιερώθηκε από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας μας αυθόρμητα και διά βοής ώς Ημέρα Ανάμνησης της Αποκάλυψης και Όνοματοδοσίας της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Ταυριώτισας». 

 **********************

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ - ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 

ΩΡΑ 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός 'Εσπερινός (Αρτοκλασία). 

***********************

ΚΥΡΙΩΝΥΜΟΣ ΗΜΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Ακολουθία Πανηγυρικού "Όρθρου. 

ΩΡΑ 8.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

ΩΡΑ 10.00 π.μ. Ή Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού (Ή έξοδος τον Τιμίου Σταυρού εκ του Ιερού Βήματος Λιτανευτικώς εις προσκύνησιν και αγιασμόν των πιστών) & ή τέλεσις τού Αγιασμού διά την 1ην τού μηνός Αυγούστου. 

ΩΡΑ 7.30 μ.μ. Μεθέορτος Έσπερινός - Πανηγυρική Παράκλησις είς τήν Ύπεραγίαν Θεοτόκον, ψαλλομένη από όλες τίς κυρίες και τό εκκλησίασμα (Θείο Κήρυγμα).   

ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Ταυριώτισας» (με την μέριμνα τού Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου), συνοδεία Φιλαρμονικής. 

Θα πλαισιώσουν την Ί. Εικόνα νέες τού Λυκείου των Ελληνίδων «Μεγαρίτισες» με παραδοσιακές ενδυμασίες. Νέοι και νέες τού Μικρασιατικού Πολιτιστικού και Προοδευτικού Συλλόγου «Αγ. Ιωάννης ό Θεολόγος» Μελί-Μεγάρων μέ παραδοσιακές ενδυμασίες καθώς και νέοι και νέες των κατηχητικών Σχολείων τής Ενορίας μας. 

 Ή Λιτανεία θα γίνει μετά των οδών: Σμύρνης - Μακεδονίας - Πειραιώς - Δημαρχείου (Δέησις) - Πειραιώς - Αγ. Γεωργίου - Σμύρνης - 'Επάνοδος εις τον Ι Ναό.

 **********************

Μερικά ιστορικά στοιχεία για την προέλευση της εικόνας

Η περίπυστος εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε από τη Μικρά Ασία το 1922, κατά την περίοδο της εθνικής μας τραγωδίας και φυλασσόταν στο υπόγειο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου, καθώς ήταν κατεστραμμένη από τη φωτιά και την φθορά του χρόνου. Όταν εν τέλει και μετά από πολλές προσπάθειες αποκαταστάθηκε, αποκαλύφθηκε μια μοναδική εικόνα της Παναγίας που στα πόδια Της κάθεται το Θείο Βρέφος.

Οι ενορίτες της περιοχής στο άκουσμα της ιερότητας αλλά και της ιερότητας της Εικόνας, προσήλθαν αθρόα και γέμισαν τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου για να προσευχηθούν και να τελέσουν παράκληση. Όλος ο λαός συμμετείχε προσευχόμενος. Η εικόνα της Παναγίας ήταν καλυμμένη με ένα λευκό ασπροκέντι. Λίγο πριν τελειώσει η Παράκληση, την ώρα που ψαλλόταν το Θεοτοκίον «Την ωραιότητα της Παρθενίας Σου», ο ιερέας του Ναού αποκάλυψε την εικόνα και οι πιστοί είδαν για πρώτη φορά την Εικόνα της Παναγίας που ήλθε από την Μικρά Ασία το 1922.

Ακολούθησαν εκδηλώσεις χαράς και συγκίνησης. Με προτροπή του ιερέα του Ναού, ο οποίος ρώτησε το εκκλησίασμα, να ονομασθεί η Ιερά Εικόνα «Παναγία Ταυριώτισα», ώστε να συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτή της ευλογημένης ενορίας, που ιδρύθηκε από προγόνους εκ της Μ. Ασίας το 1927, όλος ο λαός βροντοφώναξε «Η Παναγία μας η Ταυριώτισα». Κατ’ αυτόν τον τρόπο επισφραγίστηκε η ονοματοδοσία της θαυματουργής αυτής εικόνας την 1η Αυγούστου 2007 και καθιερώθηκε αυτήν την ημερομηνία να τιμάται.

Το σημαντικότερο όμως ήταν πως, όταν ο ιερέας ενημέρωσε τον τότε Δήμαρχο Ταύρου κ. Δημήτριο Σούτο για την, δια βοής, επιθυμία των ενοριτών να ονομαστεί η θαυματουργός εικόνα «Παναγία Ταυριώτισα» και να εορτάζεται κάθε 1η Αυγούστου, εκείνος αποκάλυψε ότι από πληροφορίες που είχε συλλέξει, η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας, ήλθε πράγματι από τον Ταύρο της Μικράς Ασίας, γεγονός που αποδεικνύει, τον θαυμαστό τρόπο που αποκαλύφθηκε η Παναγία στους πιστούς.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

Θερμιδομετρητής:

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...