Home » , , , » Μαζί μπροστά Μοσχάτο Ταύρος: Το ιστορικό κέντρο και η αγορά του Μοσχάτου

Μαζί μπροστά Μοσχάτο Ταύρος: Το ιστορικό κέντρο και η αγορά του Μοσχάτου

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 | 11:30:00 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας Ταξιάρχη Παπαντώνη, πρώην Μεταμορφώσεως, για την οποία η Παράταξη μας ψήφισε ΛΕΥΚΟ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας την ως έργο βιτρίνας, αλλά κυρίως τα έργα στην Παραλία του Μοσχάτου από την Περιφέρεια Αττικής, επικαιροποιούμε την πρόταση που καταθέσαμε τον Απρίλιο του 2017, για την Αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου του Μοσχάτου: 

Το ιστορικό κέντρο του Μοσχάτου- η αγορά του Μοσχάτου τα τελευταία χρόνια εμφανίζει στοιχεία οικονομικής δυσπραγίας λόγω της κρίσης αλλά και στοιχεία λειτουργικής επιβάρυνσης εξαιτίας ενός ξεπερασμένου λειτουργικού σχεδιασμού, ο οποίος αδυνατεί να εξυπηρετήσει σε ώρες αιχμής πολίτες και οχήματα. Επιπλέον η χρόνια χρήση των δομικών υλικών έχει επιφέρει πολλές φθορές στο οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια του κέντρου, ώστε όλα και από κοινού να συμπληρώνουν δυστυχώς μια κακή εικόνα στο κέντρο της πόλης. 

Κοινή διαπίστωση επίσης είναι ότι το πλάτος των πεζοδρομίων του κεντρικότερου δρόμου της Λεωφ. Μακρυγιάννη δεν είναι επαρκή για τις προβλεπόμενες χρήσεις, ενώ αντίθετα το πλάτος του οδοστρώματος κρίνεται ως επαρκή για να λειτουργεί με μία κυκλοφοριακή λωρίδα από βορρά προς νότο. 

 Προκειμένου λοιπόν το ιστορικό κέντρο του Μοσχάτου και ιδιαίτερα η Λεωφόρος Μακρυγιάννη να αναβαθμιστούν και να γίνουν ποιο φιλικοί αλλά και περισσότερο ελκυστικοί για τον πολίτη προς όφελος της εμπορικής επισκεψιμότητας του κέντρου αλλά και της γενικότερης εικόνας της πόλης προτείνω τις εξής κατά σειρά λειτουργικές παρεμβάσεις : 
• εξεύρεση οικοπέδου στο κέντρο της πόλης σε δημοτικό ή ενοικιαζόμενο χώρο για την διαμόρφωση και κατασκευή υπαίθριου parking αυτοκινήτων, 
• εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για το κέντρο της πόλης, 
• ανάπλαση της Λεωφ. Μακρυγιάννη με μείωση του πλάτους του δρόμου, δημιουργία εσοχών παρκαρίσματος, διεύρυνση πεζοδρομίων, εγκατάσταση συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας και για την διευκόλυνση των ΑΜΕΑ οριοθετημένες θέσεις παρκαρίσματος και κατασκευή ραμπών σε κάθε τετράγωνο, 
• κατασκευή ποδηλατοδρόμων διπλής κατεύθυνσης κατά μήκος εγκάρσιων δρόμων με την Λεωφ. Μακρυγιάννη, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που θα εκπονηθεί, προκειμένου να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου αλλά και διασύνδεση των ποδηλατοδρόμων μεταξύ των. 
• Οριοθέτηση θέσεων parking για ποδήλατα στην συμβολή των εγκάρσιων ποδηλατοδρόμων με την Λεωφ. Μακρυγιάννη 

Η αναβάθμιση της λειτουργίας της Λεωφ. Μακρυγιάννη και των εγκάρσιων δρόμων του ιστορικού κέντρου του Μοσχάτου καθώς και η λειτουργία ενός οργανωμένου δημοτικού parking θα συμβάλλουν ουσιαστικά και καθοριστικά στην εικόνα της πόλης και μέσω αυτής στην τόνωση της εμπορικής αγοράς, την οποία έχουν ανάγκη οι καταστηματάρχες της πόλης μας. 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας 
Ανεξάτρητης Δημοτικής Παράταξης 
¨μαζί μπροστά Μοσχάτο Ταύρος
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...