Home » , , , » Μαρία Γεωργοπούλου – Βενιζελέα: Μια ξεχωριστή κυρία της Μοσχατιώτικης κοινωνίας.

Μαρία Γεωργοπούλου – Βενιζελέα: Μια ξεχωριστή κυρία της Μοσχατιώτικης κοινωνίας.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 | 10:58:00 μ.μ.

“ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΑ 
 
Την Παρασκευή το πρωί, στις 10 Αυγούστου, “έφυγε” από κοντά μας μια ξεχωριστή κυρία της Μοσχατιώτικης κοινωνίας. Η Μαρία Γεωργοπούλου – Βενιζελέα. 

 Η εκλιπούσα ήταν ιδρύτρια της εφημερίδας “Το Μοσχάτο μας”, της ιστορικότερης εφημερίδας του Δήμου μας, την οποία εξέδιδε για περισσότερα από 60 χρόνια. Ήταν τόση η αγάπη της για τα κοινά του Δήμου και για την δημοσιογραφική της ενασχόληση, ώστε δεν σταμάτησε να εκδίδει την εφημερίδα παρά μόνο όταν οι δυνάμεις της πλέον δεν της επέτρεπαν να αφιερώνει τόσο πολύ χρόνο και κόπο όπως έκανε για δεκαετίες. 

Παράλληλα ήταν ενεργό μέλος της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής και δράσης του τόπου. Διετέλεσε επί χρόνια αντιπρόεδρος της Π.Ε.Μ. και μέλος του Δ.Σ. της, ενώ η παρουσία της σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις των σωματείων και φορέων του Δήμου Μοσχάτου ήταν συνεχής. 

Από νεαρή ηλικία είχε αναπτύξει έντονη δημοσιογραφική και κοινωνική δράση. Πριν ακόμη εκδώσει την εφημερίδα της εργαζόταν σε περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας και διατηρούσε εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο, με συνεργάτες όπως ο Παντελής Ζερβός και ο Στέφανος Ληναίος. 

Παρά το γεγονός ότι ανοιγόταν μπροστά της η προοπτική μιας σπουδαίας καριέρας, εκείνη προτίμησε να την εγκαταλείψει όταν γνώρισε και παντρεύτηκε τον αγαπημένο της σύζυγο Παναγιώτη Βενιζελέα, Ζωγράφο-Μακετίστα, με τον οποίο έφερε στη ζωή τους γιους της Πέτρο και Κώστα. Πάντα έλεγε ότι η οικογένεια για εκείνη ήταν πιο σημαντική από την καριέρα. Και είναι αλήθεια ότι με την ακούραστη ενεργητικότητά της και την μαχητική της θέληση, κατάφερε σε όλη της ζωή να υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο όλους τους ρόλους της. Καλή σύζυγος και μητέρα, πάντα δίπλα στις ανάγκες των αγαπημένων της και ταυτόχρονα πάντα παρούσα στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Μοσχάτου. 

 Άνθρωπος ευγενής και διακριτικός, με ήθος και ποιότητα χαρακτήρα, είχε πάντοτε έναν καλό λόγο για όλους. Όσοι την γνώρισαν από κοντά και ήταν πολλοί αυτοί καθώς ήταν ιδιαίτερα κοινωνική, θυμούνται ότι ποτέ δεν επέτρεπε στον εαυτό της αρνητικά σχόλια για οποιονδήποτε. 

Η απώλεια του αγαπημένου της συζύγου, με τον οποίο για πάνω από 45 χρόνια μοιραζόντουσαν κάθε στιγμή της καθημερινής τους ζωής και δράσης, της κόστισε πολύ. Παρά την θλίψη της όμως, συνέχισε με το ίδιο πάθος και την ίδια ισχυρή θέληση να συμμετέχει στη ζωή του Μοσχάτου και να προσπαθεί κάθε μέρα να είναι δραστήρια και δημιουργική. Οι δυνάμεις της όμως σιγά σιγά την εγκατέλειψαν καθώς το Πάρκινσον, από το οποίο διαγνώστηκε ότι έπασχε λίγο μετά την απώλεια του αγαπημένου της συζύγου, εξελισσόταν. 

 Τα τελευταία τρία χρόνια, χρόνια δύσκολα για εκείνη, υπήρξαν το τελευταίο μάθημα ζωής και δύναμης που άφησε στους οικείους της. Παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα που περνούσε γινόταν όλο και πιο δύσκολη και βασανιστική, η καρδιά της και το μυαλό της παρέμειναν μαχητικά μέχρι την τελευταία της πνοή. 

Η Μαρία Γεωργοπούλου - Βενιζελέα άφησε πίσω της ένα σημαντικό έργο για τον τόπο του Μοσχάτου. Κυρίως, όμως, άφησε πίσω της μια αύρα ευγένειας, καλοσύνης, ήθους και διάθεσης για ζωή και δημιουργία. Και στους οικείους της ένα παράδειγμα για έμπνευση και μια ανεξίτηλη γλυκιά ανάμνηση γεμάτη αγάπη. 

Στην εκλιπούσα ευχόμαστε καλό παράδεισο και στην οικογένειά της καλή δύναμη και να την θυμούνται πάντοτε με αγάπη.

Η κηδεία θα γίνει την Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 12 30 μμ, στον Ι.Ν. Μεταμορφωσεως Σωτηρος στο Μοσχάτο. Η Ταφή θα γίνει στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας.

ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.com/

.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...