Home » , , » «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για την θέρμανση στα σχολεία.

«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για την θέρμανση στα σχολεία.

Written By ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΟΥ on Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 | 7:50:00 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Χωρίς θέρμανση αντιμετώπισαν τον χιονιά σε σχολικό συγκρότημα στον Ταύρο» 
Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» συμπαρίσταται στους μαθητές, διδάσκοντες και γονείς, που αντιμετώπισαν τον χιονιά χωρίς θέρμανση λόγω αβλεψιών της Δημοτικής Αρχής. 
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, όπως και κάθε Δήμος της χώρας, επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με δύο (2) κονδύλια. Το ένα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων, που το διαχειρίζεται η Σχολική Επιτροπή της κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης και το δεύτερο για την επισκευή και τη συντήρηση (ΣΑΤΑ) των σχολικών μονάδων, που το διαχειρίζεται το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών. 
Για το έτος 2018, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έλαβε 362.040€ σε τέσσερις δόσεις(η δ΄ δόση αποδόθηκε στις 6/12/2018) για τις λειτουργικές δαπάνες και 112.800€ για την επισκευή και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στις 16/5/2018. 
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, είναι απορίας άξιον, γιατί δε συντηρήθηκε ή δεν προβλέφθηκε η συντήρηση της θέρμανσης του σχολείου στην Κοινότητα του Ταύρου, ώστε να εξασφαλιστούν στο ελάχιστο οι κατάλληλες συνθήκες για την εκπαιδευτική διαδικασία. Δικαίως, επομένως, η σχολική κοινότητα διαμαρτύρεται και θέτει κρίσιμα ερωτήματα προς κάθε υπεύθυνο της Δημοτικής Αρχής: 
• Έλαβαν μέτρα εξασφάλισης πλήρους και επαρκούς θέρμανσης; 
• Συντηρήθηκαν, όπως προβλέπεται, οι εγκαταστάσεις; 
• Έγινε προέλεγχος ορθής λειτουργίας της θέρμανσης, δεδομένου ότι είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα σχολεία κλειστά για μία ημέρα με απόφαση του Δημάρχου; 
• Μήπως, τελικά, ο Δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία για να «κρύψει» την ελλιπή συντήρηση κι επισκευή των εγκαταστάσεών τους στην πιο κρύα μέρα του φετινού χειμώνα; 
Με αφορμή την αδυναμία λειτουργίας του σχολείου του Ταύρου, λόγω έλλειψης της θέρμανσης, έρχεται πάλι στην επιφάνεια ο τρόπος διαχείρισης των κρατικών κονδυλίων που αφορούν στις σχολικές μονάδες. 
Ως Δημοτική Κίνηση έχουμε με κάθε τρόπο τονίσει και διεκδικήσει από το 2014, η κατανομή και η διαχείριση των κονδυλίων να γίνεται με διαφάνεια, ανάλογα με το μαθητικό πληθυσμό, τις αίθουσες διδασκαλίας, την παλαιότητα των κτιρίων και τις ιδιαίτερες ανάγκες των αυτόνομων Νηπιαγωγείων, ό,τι δηλ. προβλέπεται και στην Υ.Α. 8440/25-2-2011. 
Παρά τις νομικές προβλέψεις και την ανάγκη το κάθε σχολείο να λαμβάνει αυτό που του αναλογεί,. ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία επιμένουν στο συγκεντρωτικό τρόπο διαχείρισης των χρημάτων, με αδιαφάνεια και αναξιοκρατία. Αυτό οδηγεί σε υποκειμενικά κριτήρια στην διαχείριση, δυσκολεύει το έργο των εκπαιδευτικών στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, οδηγεί σε καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας, σε ανισοκατανομή, σε προνομιούχα και μη σχολεία. 
Από την άλλη πλευρά, η κεντρική διαχείριση και η απευθείας ανάθεση σε μεγάλες εταιρίες του πετρελαίου, των καθαριστικών, των χαρτικών, των αναλώσιμων, κλπ., στερεί έσοδα από την πόλη και οδηγεί σε μαρασμό τους μικροεπαγγελματίες του Μοσχάτου και του Ταύρου, οι οποίοι αδυνατούν να τις ανταγωνιστούν και την ίδια ώρα καλούνται να πληρώνουν ανελλιπώς του δημοτικούς φόρους. 
Ως Δημοτική Κίνηση, δηλώνουμε απερίφραστα ότι, εάν μας δοθεί η δυνατότητα να εκλέξουμε ως Δήμαρχο τον επικεφαλής της Κίνησής μας, θα αποδώσουμε σε κάθε σχολείο το κονδύλι που του αναλογεί και θα εμπιστευτούμε τη σχολική κοινότητα να διαχειριστεί με διαφάνεια και αξιοπιστία το κρατικό χρήμα. 
• Φτάνει πια, το «αποφασίζουμε εμείς για εσάς, χωρίς εσάς» 
• Φτάνει πια, με την αδιαφάνεια και το μικροπολιτικό «ρουσφέτι» 
• Φτάνει πια, με την ενίσχυση των μεγάλων εταιριών 
• Φτάνει πια, με τη λογική του «βλέπουμε και κάνουμε» 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου 
«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

twitter facebook google plus YOUTUBE rss feed email

E-MAIL mymosxato@gmail.com

Το "MY MOSXATO" είμαστε όλoι εμείς. Στείλτε μας το άρθρο σας, την είδησή σας, το δελτίο τύπου, την καταγγελία σας, την φωτογραφία σας, το video σας στο "e-mail" μας και θα δημοσιευθεί άμεσα. Με την βοήθειά σας γινόμαστε καλύτεροι! "ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mail"

Συνολικές προβολές σελίδας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαμένος Θησαυρός-Κοινωνική Μέριμνα

 


Αυτή ή εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας |COSMOS NEWS Copyright © 2011-2016. Το Μοσχάτο Μου-ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ - All Rights Reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...